• 6948 362450 - 6980 995451 - 23920 62515
  • info@allagizois.com

Μεθαδόνη

Μεθαδόνη

Καλώς ήλθατε στον Ιστότοπό μας! Εδώ θα δρείτε Άρθρα & Δημοσιεύσεις μας.
Tzekis_Yngr
Μεθαδόνη

Γράφει ο
Κωνσταντίνος Τζέκης

Εν αρχή ήταν το όπιο. Για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τη χρήση του οπίου, τα εργαστήρια της τότε εποχής εφηύραν τη μορφίνη, που είναι παράγωγο του όπιου. Η ουσία αυτή προϊόν κατεργασίας του οπίου, που χορηγούνταν στους οπιομανείς για τη θεραπεία τους, τσάκισε σε λίγα χρόνια τη νεολαία των κρατών της Ευρώπης.

Για την αντιμετώπιση πλέον των μορφινομανών που σημειωτέον αυξήθηκαν κατά πολύ, αφού οι εμπόλεμοι του πρώτου Παγκόσμιου πολέμου χορηγούσαν στους στρατιώτες τους αφειδώς μορφίνες κατά του φόβου, του πόνου, της πείνας των κακουχιών και όσων κακών έφερνε ο πόλεμος, τα εργαστήρια των φαρμακοβιομηχανιών της κεντρικής Ευρώπης, ανακάλυψαν την ηρωίνη, που είναι παράγωγο της μορφίνης.

Όνομα και πράγμα, από την ελληνική λέξη ήρωας. Τη χορηγούσαν οι γιατροί και οι ασθενείς, γίνονταν ταύροι. Για οποιοδήποτε πόνο, ηρωίνη. Οι εταιρείες θησαύριζαν από το νέο φάρμακο και οι νεολαίοι βουτούσαν όλο και περισσότερο στη νιρβάνα.

Για να αντιμετωπισθούν πλέον οι βαρύτατες επιπτώσεις από τη χρήση αυτού του φονικού ναρκωτικού και μετά από διάφορες περιπλανήσεις στο ναρκωτικό έκσταση, στα ψυχεδελικά και χημικά ναρκωτικά, οι εταιρείες παρήγαγαν την μεθαδόνη. Να λοιπόν η νέα γενιά των ναρκομανών που ονομάζονται μεθαδομανείς.

Στριμώχνονται στα κέντρα χορήγησης της μεθαδόνης και περιμένουν τη σωτήρια μέρα της κρατικής πλέον χορήγησης του νέου αυτού ναρκωτικού που φαίνεται να είναι ηπιότερο της ηρωίνης αλλά προς Θεού όχι ακίνδυνο.

Γύρω τους έμποροι του θανάτου, ντίλερ και βαποράκια με διάφορους σκοπούς. Άλλοι να πουλήσουν το θάνατο και άλλοι να αγοράσουν τη δόση που χορηγήθηκε σε ασθενή, αλλά ξέφυγε από την επιτήρηση του υπεύθυνου για να καταλήξει στα χέρια του μεταπράτη.

Η αντιμετώπιση των ασθενών από τα ναρκωτικά στις διάφορες κοινότητες φαίνεται να διαρκεί πολλά χρόνια και δυστυχώς το χαμόγελο ξανανθίζει σε ελάχιστους απ’ αυτούς. Όμως σε όλο αυτό το γαϊτανάκι του θανάτου, λείπει η αλήθεια. Θα ήταν ωφέλιμο να γνωρίζουν οι υποψήφιοι χρήστες των ναρκωτικών πόσοι θεραπεύονται πλήρως, και αν ναι, μετά από πόσο καιρό.

Θα ήταν επίσης ωφέλιμο να γνωρίζουν οι υποψήφιοι χρήστες τις επιπτώσεις από τα ναρκωτικά. Όχι αυτές που ρετουσάρονται στα διάφορα γραφεία, αλλά την πραγματική ωμή εικόνα.

Περιμένουν λοιπόν όλοι από το κράτος να χορηγεί μεθαδόνη από τα Νοσοκομεία ή άλλα κέντρα. Πού είναι η ιδιωτική πρωτοβουλία; Δεν την εμπιστευόμαστε; Γιατί; Μα αν παραχωρηθεί στο κράτος η Σαχάρα, σε λίγο θα υπάρχει έλλειψη άμμου. Δεν το βλέπουμε;

 

( Ο κ. Κ. Τζέκης γεννήθηκε στη Φούρκα Χαλκιδικής (Δήμος Κασσάνδρειας) το έτος 1948. Είναι αντιστράτηγος ε.α της Ελληνικής Αστυνομίας. Απόφοιτος της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας και επίτιμος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της Θεσσαλονίκης.    Κατά τη διάρκεια της καριέρας του υπηρέτησε σε μάχιμες και επιτελικές θέσεις της ΕΛ.ΑΣ, ενώ το 2004 συμμετείχε στο σχεδιασμό των μέτρων ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων. Αποστρατεύτηκε την ίδια χρονιά από τη θέση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης, τιμώμενος με ανώτατες διακρίσεις από την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Χαραλαμπίδου και έχει έναν γιό, τον Χαράλαμπο).
csachpazis

Leave your message